Viimeviikolla tein kätköleipää pitkästä aikaa ja hyvää tuli.

1243451189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

5 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 rkl siirappia (tai sokeria)

1/2 dl öljyä

n. 11 dl sämpylä jauhoja

 

-Kuumenna vesi 42 asteiseksi

- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja

- Lisää hiivajauho seos veteen

- Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy

- Alusta taikinaan jauhot vähitellen

- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 20 min

 

Täyte:

1-2 paprikaa

1 iso purjo

3 sipulia

2 rkl öljyä

200g kinkkusuikaleita

200 g tuorejuustoa (ruohosipuli, pippurinen, valkosipuli, oman maun mukaan)

- Kuutioi paprika

- Viipaloi purjo

- viipaloi sipulit

-Kuumenna öljy ja kuullota vihannekset siinä

 

 

-Kumoa taikin jauhotetulle pöydälle

- Jaa taikina 16 palaan

- Kauli palat suikaleiksi

- Voitele suikaleet tuorejuustolla, alä aivan reunaan

- Laita toiseen päähän suikaletta kuullotettuja vihanneksia ja kinkkua

- Voitele suikaleen reunat kylmällä vedellä

- Nosta suikaleen toinen puoli täytteen päälle

- Painele reunat haarukalla kiinni

- Voitele leivät vielä kylmällä vedellä ja pistele haarukalla reikiä

- Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-20 min riippuen kuinka isoja leivistä tuli.