Viimeviikolla tein kätköleipää pitkästä aikaa ja hyvää tuli.
Pohja:
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia (tai sokeria)
1/2 dl öljyä
n. 11 dl sämpylä jauhoja
-Kuumenna vesi 42 asteiseksi
- Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
- Lisää hiivajauho seos veteen
- Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy
- Alusta taikinaan jauhot vähitellen
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 20 min
Täyte:
1-2 paprikaa
1 iso purjo
3 sipulia
2 rkl öljyä
200g kinkkusuikaleita
200 g tuorejuustoa (ruohosipuli, pippurinen, valkosipuli, oman maun mukaan)
- Kuutioi paprika
- Viipaloi purjo
- viipaloi sipulit
-Kuumenna öljy ja kuullota vihannekset siinä
-Kumoa taikin jauhotetulle pöydälle
- Jaa taikina 16 palaan
- Kauli palat suikaleiksi
- Voitele suikaleet tuorejuustolla, alä aivan reunaan
- Laita toiseen päähän suikaletta kuullotettuja vihanneksia ja kinkkua
- Voitele suikaleen reunat kylmällä vedellä
- Nosta suikaleen toinen puoli täytteen päälle
- Painele reunat haarukalla kiinni
- Voitele leivät vielä kylmällä vedellä ja pistele haarukalla reikiä
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-20 min riippuen kuinka isoja leivistä tuli.