Viikonloppuna sain tyydytettyä ompelun himoani, ja tällainen hellemekko syntyi. Kankaan olen ostanut joskus talvella kirpparilta, oisko ollu lakana. mutta syy siihen että ostin on tuo kankaan kuvia, aivan iiiihanaaa. Malli tässä mekossa on sama kuin aikaisemmassa hellemekossa mutta koko on vain pienempi, koska lehden ohjeessa ei ollut kokoja kuin kaksi (98 ja 110cm) piti itse sitten pienentää kaavoja 90cm. en ole ennen pienentänyt mutta toivottavasti onnistu. Omasta mielestäni nää on tosi reiluja kaavoja toi aikasempi mekko kokoa 98 mahtuu mun tytön päälle vaikka yleensä käyttää kokoa 110. Nyt vaan pitäs olla jokin "malli" kenelle saisin koettaa tätä.

Edestä:

Takaa: Helmaan laitoin kanttinauhan vaikka ohjeessa luki että käännetään nurjalle, mun mielestä kivemman näkönen näin.

Takana olevasta vetoketjusta lähikuvaa, tähän vetoketjun ompeluun en ole yhtään tyytyväinen, parissa kohtaa on niin paksu kangas kohta että tulee väkisinkin rumaa jälkeä ja toisekseen ommel ei pysy suorassa ja vetoketjun paikalleen asettaminen oli tuskallista, milloin ole toinen liian alhaalla tai ylhäällä yms. Kertokaa vinkkejä vetoketjun ompeluun.

Toista pään vaivaa aiheutti hameen alaosan ja yläosan välissä oleva kaitale en meinannut millään saada ommelta oikeaan kohtaan kun piti toinen puoli melkein sokkona ommella että etupuolesta sai nätin joten takapuoli jäi sitten vähän miten sattuu, en ole tyytyväinen.

Samoilla tulilla ompelin myös tyynyyn uuden päällisen. Pesin oman yötyynyni ja koska kangas oli sen verran haurastunut niin se oli mennyt rikki sitten siellä pyykinpesukoneessa joten siihen piti sitten tehdä uudet ja kestävämmät päälliset.

 

P.S Joulukalentereissani olisi vielä tilaa osallistujille.